Logo van VELUX

De ervaring van licht en lucht met VR

Veel licht en frisse lucht zijn noodzakelijk voor een fijne leefomgeving. Maar hoe laat je mensen ontdekken dat het juiste dakraam daarin het verschil kan maken? Met een VR experience die ervoor zorgt dat bezoekers een woonbeurs verlaten vol verbazing en inspiratie. En met een campagne die tot in detail is gefinetuned op basis van de klantreis tijdens een verbouwing.

Resultaat

 • Campagne
 • VR
 • Website

Expertises

 • Strategie
 • Concept
 • Design
 • UX
 • Prototyping
 • Development
 • Conversie
 • Marketing

van dakramen naar meer licht en lucht

VELUX staat bekend om haar kwalitatieve dakramen. Een dakraam zorgt voor licht en frisse lucht in een ruimte. Wat veel mensen echter niet weten, is dat licht en lucht energie geven, het humeur verbeteren en daarom ook essentieel zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom verkopen we met deze campagne geen dakramen, maar meer licht en lucht. En de potentie om daarmee meer uit een ruimte te halen.

VELUX geeft je de ruimte

Op basis van die strategie was het idee snel geboren. Met deze campagne laten we zien en zelfs ervaren dat VELUX de mogelijkheid geeft je droomhuis te realiseren. Met ruime, lichte kamers om prettig in te wonen en werken, lekker te eten, rustig te slapen en samen te spelen. Een huis waarin je geniet van het leven. Met meer licht en lucht geeft VELUX je die ruimte.

Virtuele zoldertransformatie

De zolder is vaak een stoffig, donker hol dat we alleen gebruiken voor opslag. Dit maakt het de ideale ruimte om het effect van meer licht en lucht te illustreren. En omdat je dit het beste zelf kunt ervaren, ontwikkelden we een VR experience waarmee je je op een oude, houten zolder waant. Hier kun je diverse VELUX producten uitproberen, waardoor je de virtuele zolder transformeert tot de ruime, lichte slaapkamer van je dromen.

We introduceerden de VR experience op de Eigen Huis beurs. Hier zorgden we ervoor dat VELUX duidelijk opviel tussen de andere beursstands, door er een echte, houten zolder neer te zetten. Uitgerust met een Oculus Rift (VR-bril) en een binaural sound system (een koptelefoon voor 360º geluid), beleefden ruim 1200 bezoekers hier de interactieve zoldertransformatie. Dit resulteerde in 58% meer aanvragen voor een persoonlijk advies dan vooraf als target was gesteld. Daarnaast kregen honderden consumenten de mogelijkheid deze ervaring thuis op hun smartphone te beleven met een VELUX-branded cardboard.

Een verbouwing als uitgangspunt voor de klantreis

Bij een verbouwing ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Voor de campagne ontwikkelden we daarom een strategie en diverse middelen op basis van een customer journey, de klantreis, van dromen tot en met de daadwerkelijke klus. De focus in boodschap en beeld op de actiewebsite en in diverse (owned en paid) media verschoof daarom geleidelijk. Van inspiratie en de voordelen van meer licht en lucht, naar specifieke productinformatie. Op die manier kon VELUX haar klanten optimaal begeleiden in het traject van hun verbouwing. Met als uitkomst een advies van een VELUX Licht&Lucht-adviseur, de aanschaf van producten en daarmee een klantwens die in vervulling ging.