Logo van Rabobank

Een sterk merk verbindt talent met de missie

Bij een nieuwe missie horen een nieuw verhaal van wie Rabobank is als werkgever en een platform om dit te vertellen. Om de juiste medewerkers aan te trekken, wilde de bank na de lancering van ‘Growing a better world together’ de communicatie vanuit het werkgeversmerk hierop aansluiten. Een moedige zet binnen een sector waarvan de reputatie tijdens de crisis een forse deuk had opgelopen. Bovendien is de Rabobank als werkgever de afgelopen jaren weinig zichtbaar geweest. Hoog tijd om een flinke impuls te geven aan dit mooie werkgeversmerk en ervoor te zorgen dat het op de radar van de gewenste doelgroepen komt.

Resultaat

 • Employer Branding
 • Platform
 • Campagne

Expertises

 • Strategie
 • Marketing
 • Concept
 • Design
 • Content
 • Prototyping
 • Development
 • Conversie

VAN MISSIE NAAR STRATEGIE

De Rabobank is een maatschappelijke bank. Met grote en kleine initiatieven probeert de coöperatie een substantiële bijdrage te leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Stap voor stap en samen met klanten en partners. Dat betekent 'Growing a better world together'. Om deze ambitieuze missie te realiseren, is het aantrekken van medewerkers met de juiste mentaliteit cruciaal. Met de nieuwe employer branding strategie spreken we mensen aan op hun vermogen en ambitie om zichzelf, de Rabobank én de wereld een beetje beter te maken. Deze strategie dient als basis voor alle Rabobank arbeidsmarktcommunicatie-uitingen.

VAN BESCHRIJVEN NAAR BEWIJZEN EN LATEN VOELEN

Om het werkgeversmerk tot leven te brengen, hebben we een manifestfilm ontwikkeld. Dit verhaal koppelt de missie en thema's waar de Rabobank aan werkt, aan de mentaliteit die je nodig hebt om daaraan bij te dragen. Om de authenticiteit te waarborgen zijn vrijwel alle mensen in de film echte medewerkers en hebben we veel scènes bij de Rabobank geschoten. De film prijkt bovenaan het nieuwe recruitmentplatform en is verspreid via social media.

VAN VERZAMELING VACATURES NAAR RIJK CONTENTPLATFORM MET BEWIJSVOERING

Het recruitmentplatform Rabobank.jobs geeft een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk overzicht van de vacatures en vakgebieden. Maar dat niet alleen. We laten zien hoe de wereld van Rabobank en haar klanten verandert. De medewerkers zetten we in de spotlight door hun verhalen te delen: van groot tot klein, van lokaal tot internationaal. We laten zien hoe zij vanuit hun functie invulling geven aan de missie. Zo worden medewerkers oprechte ambassadeurs en creëren we een context van eerlijke bewijsvoering.

Verschillende specifieke doelgroepcampagnes onder één merk

Het werkgeversmerk van Rabobank is uitgegroeid tot een vruchtbare grond waar flexibele doelgroepcampagnes in gepoot worden. Het geheel geeft invulling aan de Employer Propositie met vertalingen naar de specifieke needs en wants van zowel doelgroep als business.