Logo van Nespresso

Het duurzame verhaal achter een kop koffie

Hoe laat je consumenten het duurzame verhaal achter ieder kopje Nespresso koffie met eigen ogen zien? Door hen met een prikkelende VR-ervaring af te laten reizen naar de koffieplantages in de landen van herkomst: Colombia, Java en Ethiopië.

Resultaat

  • Resultaten
  • Bereik
  • Toepassing
  • Merkeffect

Expertises

  • Design
  • Ux
  • Prototyping
  • Development
  • VR

EEN 360° KIJK OP KOFFIE

Bij Nespresso wordt ieder kopje koffie gemaakt met zorg voor mens en milieu. In de documentaireserie ‘De Boer en de boer’ reist fotografe Sacha de Boer af naar Colombia en West-Java om de verhalen van koffiebes tot kopje te vertellen. Verhalen over de samenwerking met lokale boeren, het verduurzamen van de productieketen en de betrokkenheid van Nespresso. Een mooie manier om antwoord te geven op de toenemende behoefte van klanten aan informatie over productherkomst.

Digitaal bureau Greenberry heeft de online doorvertaling van de campagne gemaakt. Wij hebben deze verrijkt met 360° video-applicaties. Vorig jaar voor Colombia, dit jaar voor Indonesië en Ethiopië. Deze geven consumenten een unieke kans om zelf op ontdekkingstocht te gaan over de koffieplantages. Met een VR-bril in de boutiques van Nespresso, of gewoon thuis op de bank. Daarnaast zijn er door heel Nederland cardboards verspreid onder klanten. Zo kunnen zij ook zonder VR-bril in 360° zien hoe de koffie in deze tropische landen wordt geproduceerd.

INTERNATIONAAL BEREIK

De VR-applicatie voor Colombia werd vorig jaar gelanceerd in vier landen, waaronder Nederland. Al snel toonden ook andere landen belangstelling en inmiddels is hij vertaald en beschikbaar in elf landen wereldwijd. De VR-omgeving is al 106.000 keer bezocht. Java is vooralsnog alleen in het Nederlands uitgebracht. Daarnaast hebben we nog een extra 360° video-applicatie ontwikkeld waarin de focus ligt op het AAA Sustainable Quality™ Programma van Nespresso in Ethiopië. Deze app is vertaald in het Engels, Chinees, Duits en Spaans.

HET FIJNE AAN KALIBER IS DAT ZE GOED MEEDENKEN EN WE SNEL KUNNEN SCHAKELEN. SAMEN HEBBEN WE EEN PRACHTIGE KLANTBELEVING GECREËERD EN DAARMEE DE BESTE OPLOSSING VOOR HET VRAAGSTUK.

Floris de Jonge - Senior projectmanager Nespresso