Header afbeelding Jumbo
Logo van Jumbo

Jumbo: een unieke ervaring voor elke doelgroep

Met duizenden vacatures is de wervingsbehoefte van Jumbo enorm. Tegelijkertijd zijn de doelgroepen divers: van business developer voor het hoofdkantoor tot vulploegmedewerkers voor de supermarkten in Nederland en België. Om ervoor te zorgen dat alle verschillende kandidaten zich thuis voelen op het vacatureplatform, passen we hun ‘winkelroute’ op de site aan op basis van hun profiel en wensen. Hoe zorgen we ervoor dat alle kandidaten zich thuis voelen?

Resultaat

  • Recruitmentplatform

Expertises

  • Strategie
  • UX
  • Concept
  • Design
  • Development
  • Content
Bekijk het resultaat

Van bijbaan tot loopbaan

Boodschappen bezorgen, broodjes maken, afdelingen managen, werken als marketeer: het kan allemaal bij Jumbo. Deze uiteenlopende doelgroepen vragen om een unieke benadering. Passend bij het type werk, de werkplek en de vacature, krijgt iedere kandidaat een ‘winkelroute’ op maat. Van communicatiestijl en beelden tot sollicitatievorm. Allemaal 100% Jumbo-huisstijl, maar net op een andere manier toegepast. In samenwerking met de recruitmentmarketing-afdeling van Jumbo en partners zorgen we voor alle doelgroepen.

Bijbaners besluiten snel of ze ergens wel of niet willen solliciteren. Daarom gaan we binnen een kort tijdsbestek een persoonlijke connectie aan, voorzien we ze snel van de juiste informatie en laten we ze de sfeer proeven. Daarom brengen we met korte video’s en foto’s brengen we de werkplek in beeld. Geheel in tiktok-communicatiestijl die perfect aansluit op Jumbo’s wervingscampagne met populaire influencers. Op het hele platform ligt de nadruk op de persoonlijke dialoog: zelfs een filter of formulier is in de vorm van een gesprek tussen de kandidaat en Jumbo. Voor de sollicitanten die nog twijfelen, is er een speciale bijbaan-quiz om erachter te komen welk team het beste past. En solliciteren? Dat kan gewoon via chat.

Kandidaten op zoek naar een vaste baan hebben meer touchpoints nodig en een grotere behoefte aan achtergrondinformatie. Ze willen bewijslast zien vanuit de inhoud van het werk. Op dit deel van de site creëerden we ruimte voor uitleg, passend bij de functie en werkplek. Maar dat betekent niet dat Jumbo minder Jumbo hoeft te zijn. Ook hier delen we sfeerbeelden van de werkplek, communiceren we opgewekt en solliciteer je vlot.

Jumbo Mobiel

En hoe zit het met La Place?

Je zou bijna vergeten dat naast al die loopbanen en bijbanen, er op jobs.jumbo.com ook vacatures staan voor La Place. Ook die hebben een eigen plek, met ruimte voor andere merkstijl, tone of voice en content. Zodat de toekomstige La Place-medewerkers alvast de unieke sfeer van deze werkplek kunnen ervaren.

Solliciteren met glimlachgarantie

Natuurlijk is solliciteren spannend, maar het mag ook leuk zijn. Zeker bij Jumbo. Met de gezelligheid van een familiebedrijf, laten we je welkom voelen en solliciteer je met een glimlach.

We laten je zien hoe het is om te werken bij Jumbo. Met de Jumbo-playlist kun je alvast oefenen om straks moeiteloos Jumbo’s greatest hits mee te zingen op de werkvloer. En bij het sollicitatieformulier moedigen we je aan vanaf de zijlijn: je kan het! Door de inzet van subtiele micro-animaties, komt de site verder tot leven en betrekt het de gebruiker nog meer bij het sollicitatieproces.

Technische hoogstandjes met Talentsoft

Een platform met zo’n 5.000 vacatures moet technisch natuurlijk staan als een huis. Een op maat gemaakt huis, aangepast aan de workflow van de recruiters van Jumbo. Toen de website nét live was, werkte Jumbo nog met verschillende Applicant Tracking Systems (ATS). In de overgangsperiode was het vacatureplatform gekoppeld aan de verschillende systemen, zodat alle vacatures toch konden worden ingeladen. Ook zorgden we ervoor dat, ondanks de verschillende systemen, de sollicitaties op de juiste plek terecht kwamen, zodat recruiters, vestigingsmanagers en franchisenemers er direct mee aan de slag konden. Inmiddels is Jumbo volledig overgestapt op Talentsoft als ATS. De hele transitie heeft plaatsgevonden zonder downtime: de eindgebruiker heeft er niets van gemerkt.

Middels het content-managementsysteem (CMS) kan het Jumbo-team zelf de koppen en knoppen op de site aanpassen. In het Nederlands en in het Vlaams; meertaligheid is ingebouwd.

Bonusmateriaal

Met opvallende micro-interacties brengen we de website tot leven.

Weten wat werkt: optimaliseren op basis van data

Op innovatieve wijze houden wij precies bij hoe de site gebruikt wordt en rapporteren dat per thema. Van recruitment-marketing tot content en van algemeen gebruik tot specifieke landingen en conversies. Iedere (micro-)interactie op de site meten we en die data koppelen we aan elkaar. Zo creëren we een zo compleet mogelijk beeld van de gebruiker en de gebeurtenis.

Hoeveel mensen bezoeken jobs.jumbo.com? Hoeveel daarvan solliciteren er? En hoeveel daarvan nemen ze uiteindelijk aan? Zijn het bijbaners of andere sollicitanten? Verschilt het sollicitatiemoment voor een bijbaan of een kantoorfunctie? Zijn ze via recruitment-campagnes binnengekomen? Of juiste via Google en met welk zoekwoord dan? Deze vragen zijn slechts het topje van de ijsberg als je onze online marketeers vraagt.

Dankzij deze inzichten op detailniveau zien we precies wat wel en niet werkt voor bepaalde doelgroepen. Op basis van data optimaliseren we voortdurend en maken we plannen voor doorontwikkeling van het platform op een manier die past bij de doelgroepen van Jumbo.