Logo van Movir

Herpositioneer movir als dé partner voor zelfstandig nederland

Als zelfstandig ondernemer ben je altijd in beweging. Het runnen van je eigen bedrijf, in combinatie met een druk privéleven, vergt veel. Stilstaan is geen optie, want sta jij stil, dan staat je onderneming dat ook. Om ook dan zeker te zijn van inkomen, is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar het woord zegt het al: je bent verzekerd op het moment dat je arbeidsongeschikt bent. Als je stilstaat, dus. Wat nou als je verzekeraar je juist in beweging houdt?

Resultaat

 • Herpositionering
 • Merkvideo
 • Radiocommercial
 • Magazine
 • Visuele identiteit

Expertises

 • Strategie
 • Creatie
 • Design

Herpositionering Movir

Ooit gestart als verzekeringsmaatschappij in de medische sector, is Movir inmiddels uitgegroeid tot verzekeraar voor een veel bredere doelgroep. Met als huidige ambitie om dé partner voor Zelfstandig Nederland te worden. Om deze marktleiderspositie in te nemen, is een eigen verhaal nodig. De herpositionering van het merk Movir. We doken in het merk en de actualiteiten en kwamen tot een drietal belangrijke feiten:

 • Nederland telt meer ondernemers dan ooit (en dat aantal blijft groeien).
 • Zelfstandig Nederland is dé motor van ons land (60% van het BNP).
 • Ondernemen blijkt in deze tijd uitdagender dan ooit.

Ondernemers zijn dus essentieel voor de vooruitgang van Nederland, maar om ondernemer te zijn, valt niet mee. Dit bracht ons tot het centrale inzicht, wat de basis vormde voor de herpositionering: 'Als Zelfstandig Nederland stilvalt, vallen hun ondernemingen stil. En als hun ondernemingen stilvallen, valt ook Nederland stil.'


Verzekeren voor wat je wél wilt

Het centrale inzicht vormde de basis voor een belangrijke verschuiving in het merk. Movir zou zich niet langer positioneren als arbeidsongeschiktheidsverzekering (een verzekering alleen voor het moment dat je stil komt te staan) maar als inkomensverzekeraar (een verzekering voor wat je wél wilt: inkomen. Met een bijpassende, positieve merkbelofte: ‘Zelfstandig Nederland houdt de zaak in beweging met Movir’.

Credits video: Bandit
Credits sound: Sound Circus

Lekker bezig zijn én blijven

Deze positieve insteek van het merk, vroeg om een even positieve uitingsvorm. We vertaalden de merkbelofte naar een video en radiocommercial, waarin de doelgroep van Movir de hoofdrol speelt. Een arts, advocaat, schilder, jurist en ondernemer laten zien wat het effect is van ‘de zaak in beweging houden met Movir’. Je zit goed in je vel, lekker in de flow en de zaak loopt op rolletjes. Dat geeft zo'n goed gevoel, dat je je ‘happy dance’ niet langer kunt onderdrukken.

Visuele identiteit

De beweeglijkheid en positiviteit van de merkvideo uitte zich ook in een nieuwe beeldtaal. Frisse, vrolijke kleuren. Speelse en beweeglijke bollen. Zowel in print, animatie als in grafisch werk brengen vrolijke vormen de positieve associatie met het merk over. Zoals je bijvoorbeeld ziet in Movir haar eigen Magazine: ‘Vooruit’.

movir-magazine-2

​​”Zelfstandig Nederland is de motor van Nederland. Als die stilvalt, merken we dat allemaal. Daarom willen we ervoor zorgen dat deze belangrijke groep ondernemers lekker bezig blijft.”

– Dennis Loffeld, Movir

movir-magazine-1