De homepage van partnerplatform van bol.com
Logo van bol.com

Samen groeien met duizenden partners

Bol.com verkoopt al lang producten van partnerbedrijven, maar het aantal partners is nog nooit zo sterk gegroeid als de afgelopen jaren. De 100.000 is reeds aangetikt. Reden te meer om een platform te creëren dat niet alleen ondersteunt, maar dat partners weet te boeien en hun zaken doet bloeien.

Resultaat

  • Platform

Expertises

  • Strategie
  • UX
  • Design
  • Development
  • Infrastructuur
Bekijk het resultaat

Het platform dat samen ondernemen faciliteert

Om bol.com verder te laten groeien mét partnerondernemers, ontwikkelden we een meerjarige communicatiestrategie. De eerste fase van de strategie bestond uit bouwen aan vertrouwen. Hiermee werd de weg geplaveid naar fase 2: samen ondernemen.

Het platform evolueerde uiteraard mee en kreeg een nieuw jasje. Tailor made op basis van de partnerjourney. Waar het een paar jaar geleden meer weghad van een gedigitaliseerde handleiding, is het vandaag de dag een waar verlengstuk van je onderneming.

Het bol.com partnerplatform als verzamelplaats van nuttig naslagwerk en persoonlijke dienstverlening, gecombineerd met datagedreven kennisdeling en verrijkende content. En daar plukt iedereen de vruchten van.

Afbeelding groeiversnellers

Samen ondernemen is… samen groeien

Groeiversnellers helpen partners ondernemen. Door slim gebruik te maken van inzichten uit data biedt bol.com relevante tips, tricks en succesverhalen. Bijvoorbeeld als blijkt dat mensen producten zoeken die nog niet in het assortiment zitten. Partners krijgen dan een seintje en daarmee de kans om een gat in de markt op te vullen.

Afbeelding hulp nodig

Samen ondernemen is… heldere documentatie verstrekken

Een digitale vraagbaak biedt overzichtelijke documentatie waarmee elke partner gemakkelijk aan de slag kan en geholpen wordt bij vragen. De onderwerpen zijn geoptimaliseerd voor SEO, zowel voor externe zoekmachines als de interne.

Afbeelding diensten

Samen ondernemen is… schaalvoordelen bieden

Ook de aanvullende diensten van bol.com en andere partijen hebben een prominente plek op het platform.

Deze maken de schaalvoordelen van bol.com toegankelijk voor alle partners. Samen ben je niet alleen sterker, maar ook duurzamer en betrouwbaarder dan alleen.

Afbeelding persoonlijke service

Samen ondernemen is... persoonlijke service verlenen

De bol.com partnerservicedesk helpt partners wanneer ze ergens tegenaan lopen op het platform. Om hen maximaal te faciliteren, kunnen zij achter de schermen precies zien wat de partner ziet. Middels een directe feedbackloop koppelen zij oplossingen voor problemen terug aan de redactie van het platform.

Afbeelding partner campagne

Campagnes voor partners

Maar samen ondernemen is meer. Met actuele thematische campagnes en events blijft bol.com partners continu prikkelen en informeren. Content wordt verzameld op campagnepagina's en aangejaagd via social kanalen.

Toekomstplannen

Honderdduizend partners and counting, daarom blijft ook het partnerplatform in ontwikkeling. Steeds meer partners worden zelfredzaam, met als doel een ware community te creëren van ondernemers die ook elkaar verder helpen.

Als volgende stap in dit proces ontwikkelen we een intuïtieve mijn-omgeving, op maat ontworpen gebaseerd op welk type partner je bent en waar je je bevindt in het proces van ondernemen. Zo bouwen we samen stap voor stap verder aan de winkel van ons allemaal.