Family Brewed
Logo van Bavaria

Family Brewed: internationale positionering van Bavaria

Niet alleen in Nederland een iconisch biermerk, ook in vele andere landen is Bavaria niet weg te denken uit het bierlandschap. Om internationaal verder te groeien, ontwikkelden we samen met Bavaria Global een nieuwe positionering en merkcampagne. Met ‘Family Brewed’ gaat het biermerk terug naar haar roots als familiebrouwer.

Bavaria brouwt al sinds 1719 kwalitatief goed bier. Maar in een stevig concurrerende biermarkt is het brouwen van goed bier alleen niet genoeg. Het is minstens zo belangrijk om een eenduidig en eigen merkverhaal te hebben die de juiste positieve associaties en mental availability creëert bij de bierdrinker.

Family Brewed

Om de juiste richting te bepalen, zijn we samen met Bavaria op zoek gegaan naar de essentie van hun merk. Naast de uitgebreide rondleiding in de brouwerij en een bezoek aan het familiehuis, dompelden we ons onder in allerlei onderzoeken over de doelgroep en de kernmarkten. In verschillende werksessies toetsten we verschillende denkrichtingen en maakten we gezamenlijk keuzes, die tot de uiteindelijk positionering leidde. Op basis daarvan werkten we aan de creatieve en visuele doorvertaling. Samen met SUE Amsterdam hebben we de positionering gevalideerd op basis van de System 1 theorie (eerste indruk en associaties). Daarnaast leerden we wat de effectiefste manier is om dit te communiceren.

Ons familiebedrijf staat voor 300 jaar vakmanschap en authenticiteit. Het is deze unieke blend die Bavaria het merk maakt dat het vandaag is.

Gijs Swinkels (7e generatie familiebrouwer)
Bavaria Global

Een nieuw verhaal, een nieuwe jasje

De herkenbare, distinctive brand assets zijn in een nieuw jasje gestoken om ‘Family Brewed’ op een consistente en toekomstbestendige manier neer te zetten. Hierbij hebben we gezocht naar de juiste balans tussen historie en de moderne frisheid van het merk.

Met een handgeschreven pay-off bij het logo en de toevoeging van de koperen bierleiding  leggen we de nadruk op het ambachtelijke karakter van het merk. En in de blauwdruk, die in elke uiting een belangrijke rol speelt, vertellen we eenduidig het verhaal van de familiegeschiedenis. Samen met Peek Creative Studio hebben we het bier zo gefotografeerd dat je er direct dorst van krijgt.

Bavaria Global

Wereldwijde uitrol met een brandbook en toolkit

Een nieuw merkverhaal is één, maar dit te laten omarmen door alle lokale marketingteams en op een consistente manier door te laten voeren is minstens zo belangrijk. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een brandbook, templates en een toolkit – inclusief een video om het nieuwe merkverhaal en visuele identiteit intern te lanceren.

Bavaria Global

Dit is slechts het begin

In 2023 wordt de nieuwe propositie wereldwijd uitgerold  – overal behalve in Nederland. Maar het merkplatform met de 300 jaar brouwerijgeschiedenis leent zich natuurlijk uitstekend voor het vertellen van nog veel meer verhalen over tradities, recepten en échte ambacht. Na de eerste uitrol gaan we verder om het merk Bavaria nog steviger in de markt te zetten.


Een familiebedrijf ademt kwaliteit, je zet niet zomaar je familiehandtekening op ieder flesje. Family Brewed zorgt dat de kwaliteitsperceptie van ons Bavaria pils de nodige boost krijgt.

Miranda van Hees, global marketing manager Bavaria