Fairtrade Original

Hoe brengen we de kleur van het merk tot leven?

Om het imago als foodmerk te versterken, meer impact te kunnen maken en beter het unieke verhaal te kunnen vertellen heeft Fairtrade Original een rebranding ondergaan. Bij de nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook een nieuwe website en digitale strategie.

Resultaat

  • Website

Expertises

  • Media
  • Design
  • UX
  • Development
  • Conversie

Van huisstijl naar website

De nieuwe huisstijl en de nieuwe vormgeving van de verpakkingen van de producten van Fairtrade Original is ontwikkeld door PROUDdesign. Met dit design als uitgangspunt hebben wij de online doorvertaling gemaakt. Met de website geven we een 'kijkje in de keuken' van Fairtrade Original. In die keuken is een aantal ingrediënten van belang: de basis is de pure, authentieke smaak. Daar overheen een saus van verhalen en een snufje over de mensen. En net als elk gerecht, is de website een mix van ingrediënten. Zowel visueel als in de structuur staat deze mix centraal. De onderdelen overlappen in vorm en zijn ook inhoudelijk met elkaar verweven. Zo krijgt iedereen iets naar wens voorgeschoteld én tegelijkertijd de kans om meer te proeven.

We schenken veel aandacht aan de (nieuwe) producten van Fairtrade Original. Deze zijn gekoppeld aan de lekkere recepten die vaak van de boeren zelf afkomstig zijn, waarmee we het unieke verhaal van Fairtrade Original kunnen vertellen. Zo verleiden we de bezoeker met een aansprekende, verrassende en relevante website die aanzet tot verder lezen, kijken, delen, volgen, kopen en koken.

Met deze rebranding, willen wij ons imago als foodmerk versterken, meer aansluiting vinden bij de jonge ‘groene’ doelgroep en beter ons unieke verhaal vertellen.

René Bakker - Directeur Fairtrade Original

Nespresso

Bekijk case