Header afbeelding case Spoorwegmuseum
Logo van Spoorwegmuseum

Het leukste station van Nederland

Het leukste museum van Utrecht wil je beleven voor, tijdens én na je bezoek. Op Spoorwegmuseum.nl kan het. Het museum komt online tot leven en in beweging door motion design en interactieve elementen. Zo is de unieke locatie - het imposante Maliebaanstation - te bekijken op een interactieve plattegrond, waarop je ziet wat er allemaal te doen is in het museum.

Resultaat

  • Website
  • marketing

Expertises

  • Concept
  • UX
  • Design
  • Prototyping
  • Development
  • Marketing

Een belevenis voor, tijdens én na je bezoek

Op de site krijg je een sneak-preview van het unieke karakter van het museum. Niet alleen de tentoonstellingen vind je terug, maar ook de attracties, theatervoorstellingen en evenementen.

Met handige tools zie je wat interessant is voor jou, zodat je een bezoek optimaal kunt voorbereiden. En na je bezoek kun je nog eens graven in de online collectie en zo jouw ervaring herbeleven.

Verrijking van de klantreis

De site biedt niet alleen praktische informatie. Het verleidt de bezoeker tot ontdekken. Er is namelijk zoveel te zien en beleven in het Spoorwegmuseum.

We ontwikkelden journey maps om de klantreis van de bezoekers in kaart te brengen. Daarbij richtten we ons niet alleen op de functionele stappen in die reis, maar vooral op hoe men die ervaart, wat men daarbij denkt en voelt. Op die manier leggen we bloot op welke manier de site in moet spelen op behoeften en sentiment. Met die inzichten zijn het concept en routing van de website ontwikkeld.

In het designtraject lag de nadruk op het tot leven brengen van de statische huisstijl. Het unieke karakter van het museum komt tot uiting met verrassende kleurencombinaties, gebaseerd op de mooiste treinen uit de collectie. Motion design gebaseerd op de beweging van treinen en wissels, maken de online beleving af. Een digitale ontdekkingsreis die vloeiend doorloopt in het museum zelf.

Inspiratie in de palm van je hand

Dat het Spoorwegmuseum zó veelzijdig is, weten lang niet alle bezoekers. Op ‘ontdek het museum’ komen alle diverse onderdelen aan bod en worden bezoekers geïnspireerd voorafgaand aan hun bezoek.

Waar is de opstap voor de Jumbo Express en hoe kom je bij de Stalen Monsters? Op deze interactieve kaart kun je je route alvast uitstippelen.