Zo werkt Kaliber (volgens oprichter Ronald)

Kaliber
Ronald van Schaik
Lieke Ongering
Ronald, Eigenaar / Directeur Lieke, Contentspecialist
25 november 2024
Waarom hebben wij een zevenjarige als baas? Hoe zorgen we dat onze uitgesproken ideeën ook echt werken? En waarom weigeren we 'beige werk' te maken? In november schoof onze oprichter Ronald van Schaik aan bij De Verkenners podcast om antwoord te geven op deze vragen. Dit is wat hij vertelde.

Tommy aan het roer

Het begint allemaal bij Tommy. Een jochie van zeven dat op zijn tenen staat en reikt naar wat net buiten bereik is. Hij staat symbool voor hoe wij werken: altijd nieuwsgierig, nooit bang om te vallen. In het gesprek legt Ronald uit waarom juist die kinderlijke ontdekkingsdrift zo belangrijk is in ons vak. Want in een wereld waar technologie en mogelijkheden zich razendsnel ontwikkelen, heb je die onbevangenheid nodig om echt vernieuwend te zijn.

Ruimte voor experimenten

Die ontdekkingsdrift zie je terug in ons hele bureau. Of beter gezegd: ons clubhuis. Het is een speelplaats voor experimenten, compleet met werkbanken, 3D-printers en soldeerbouten. Een plek waar mensen ook op zondag terecht kunnen omdat ze ineens iets nieuws willen uitproberen. Uit die vrijheid ontstaan de mooiste dingen.

Ideeën pitchen

Deze Tommy-mentaliteit hebben we doorvertaald naar onze dagelijkse praktijk. In onze briefings geven we zelfs aan hoeveel 'Tommy's' een project mag hebben. Bij één Tommy houden we het netjes. Bij vijf Tommy's zoeken we bewust de grenzen op van wat mogelijk is. Het is onze manier om vernieuwing en durf structureel onderdeel te maken van ons werk.

Tommy

Van experiment naar impact

Op het snijvlak van strategie, creativiteit en technologie zoeken we continu naar nieuwe manieren om mensen iets te laten voelen, denken en doen. Die missie vertalen we naar concrete resultaten via onze 4 P's: Promise (wat beloven we?), Proof (hoe maken we het waar?), Platform (waar ontmoeten mens en merk elkaar?) en Performance (hoe zorgen we dat het écht werkt?).

Zo zorgen we dat al onze creativiteit en vakmanschap het probleem van de opdrachtgever oplost. In de podcast noemt Ronald dit 'doelgericht spelen'. Want uiteindelijk draait het niet om het experimenteren zelf, maar om het creëren van werk dat er écht toe doet.

🎧 Benieuwd naar het hele verhaal? Luister naar De Verkenners podcast op Spotify of Apple podcasts.